Politika

Jelena Trivić će danas ozvaničiti svoju kandidaturu za gradonačelnicu Banjaluke

Predsjednica Narodnog fronta Jelena Trivić danas će u Banjoj Luci prisustvovati sjednici Gradskog odbora ove stranke te će ozvaničiti svoju kandidaturu za gradonačelnicu ovog bosanskohercegovačkog grada.

Jelena Trivić i Draško Stanivuković
FOTO: CRNA-HRONIKA

Pročitajte još

Trivić će tako ući u politički ring sa aktuelnim gradonačelnikom Banje Luke Draškom Stanivukovićem kao i Nikolom Šobotom kojeg će na ovu poziciju kandidirati SNSD.

Trivić je ranije nekoliko puta naglašavala kako očekuje da za svoju kandidaturu dobije podršku i drugih opozicionih stranaka, prvenstveno SDS-a, piše crna-hronika.

“Ne bježim od kandidature za gradonačelnika Banje Luke. Stanivuković je druga kolona režima, a ne opozicije. Spremna sam da idem u bitku. Očekujem podršku naroda koji je umoran od SNSD-a i od gradonačelnika koji se pokazao kao njihova kopija”, poručila je Trivić početkom godine.

Pročitajte još

Pored Banje Luke, Glavni odbor Narodnog fronta odlučio je kako će stranka imati kandidate za načelnike i gradonačelnike u Bosanskoj Gradiški, Šipovu, Bratuncu i Rudom.

Iz Narodnog fronta su saopćili da postoji mogućnost da imaju kandidate u još nekim općinama i gradovima te su najavili pregovore s drugim opozicionim strankama.