To ga čini izuzetno praktičnim jer umjesto da svaki put pripremate posebno tijesto za različita jela, ovdje imate jedno koje možete prilagoditi različitim nadjevima i oblicima.
Sastojci
Broj porcija1
1 kgbrašna
200 mljogurta
400 mlmlijeka
30 gšećera
30 mlulja
1 žlicasoli
2 vrećice kvasca
1 prašak za pecivo
2jaja
Priprema
Aktivirajte kvasac
U mlako mlijeko dodajte šećer i malo brašna, a zatim umiješajte kvasac. Ostavite 10 do 15 minuta, da se kvasac aktivira.
Zamijesite tijesto
Kada se kvasac aktivirao, dodajte ga preostalim sastojcima i zamijesite glatko tijesto.
Nauljite
Tijesto stavite u nauljenu posudu i pokrijte ga poklopcem ili folijom te ga ostavite na sobnoj temperaturi, pola sata do sat vremena.
Premijesite
Kada se tijesto poduplalo, premijesite ga i oblikujte prema želji.
Oblikujte u peciva kakva želite
Od njega možete napraviti kiflice koje možete napuniti šunkom i sirom ili ostaviti prazne, slane jastučiće sa sirom, možete ga nadjenuti cimetom pa napraviti cimet rolice ili napraviti mekane buhtle s pekmezom, a tijesto je odlično i za domaću pizzu, na koju možete staviti nadjev po želji.