Sarajevo

Javna rasprava o Zakonu o unutarnjoj trgovini i sastanak poslodavaca i potrošača

Federalno ministarstvo trgovine (FMT) organizira javnu raspravu o Zakonu o unutarnjoj trgovini u srijedu,19. juna s početkom u 11 sati u prostorijama Gospodarske komore Federacije BiH u Sarajevu.

FOTO:  TOMISLAV GLAMUZINA
FOTO: TOMISLAV GLAMUZINA

Nakon toga održat će se i sastanak s poslodavcima i potrošačima oko rezimea projekta ”Zaključavamo cijene”, koji je trajao šest mjeseci.

Izjave za medije predviđene su u 13 sati, u prostorijama Gospodarske komore u Sarajevu.

Federalno ministarstvo trgovine počinje i s izradom Zakona o e-trgovini, o čemu će također biti riječi na press konferenciji.

Inače, u srijedu je četvrta javna rasprava FMT o Zakonu o unutrarnjoj trgovini. Do sada su organizirane u Mostaru, Zenici, Tuzli.

Prisutne je u Mostaru najviše zanimalo zaokruživanje cijena i uvođenje samouslužnog točenja goriva.

U Zenici je u fokusu bio inspekcijski nadzor i provedba ovog zakona u praksi, a u Tuzli radno vrijeme prodajnih objekata i trgovci pojedinci, te mjesta na kojima mogu obavljati prodaju.

Podsjećamo, nakon što su oba doma Parlamenta FBiH usvojila Nacrt zakona otvorena je javna rasprava u trajanju od 60 dana, a svoje prijedloge i sugestije zainteresirani mogu uputiti i putem elektronskog obrasca objavljenog na web stranici Ministarstva fmt.gov.ba.

Posljednja od pet organiziranih javnih rasprava održat će se u Bihaću 26. juna, nakon čega će radna grupa uvrstiti u tekst zakona konstruktivne prijedloge, primjedbe i sugestije i Prijedlog zakona o unutarnjoj trgovini uputiti u parlamentarnu proceduru do konačnog usvajanja, izvijestilo je Federalno ministarstvo trgovine.