Svijet

Javila se austrijska policija u vezi navodne snimke djevojčice Danke Ilić

"Ne možemo sa stopostotnom sigurnošću reći je li na snimci nestala djevojčica", rekao je u utorak glasnogovornik bečke policije Marcus Dietrich za Kleine Zeitung negirajući medijske navode koji tvrde suprotno.

FOTO: ANADOLIJA
FOTO: ANADOLIJA

Kako je naveo, policija još uvijek pokušava potvrditi identitet djevojčice na snimci uz pomoć dostupne tehnologije.

Dietrich nadalje navodi da je muškarac koji je napravio video ispitan i da trenutno nema drugih svjedoka. Prioritet policije je da pronađu djevojčicu sa snimke i dvije ženske osobe u čijem se društvu nalazila, dodao je.

Otmice djece zbog nelegalnog usvajanja

“Istraga se intenzivno odvija i naši kriminalisti dobro napreduju. Čim budemo imali nove informacije, odmah ćemo obavijestiti javnost”, rekao je glasnogovornik bečke policije.

Otkako se u javnosti pojavila snimka iz Beča, komentiralo ju je nekoliko stručnjaka iz Srbije. Prema riječima jednog od njih, Ibre Ibrahimovića, slučaj otmice djece zbog nelegalnog usvajanja gotovo da i nije poznat u tim krajevima. Nadalje, kako naglašava, uglavnom se otimaju djeca iz disfunkcionalnih obitelji, a za sada se pretpostavlja da tome nije slučaj s obitelji male Danke.

Analizirajući snimak za portal Blic, Ibrahimović je istaknuo, po njemu, veoma neobično ponašanje Rumunjki koje su bile s djevojčicom, prenosi Jutarnji list.

Pročitajte još

“Znajući kakva je uzbuna podignuta veoma je neobična da na jedan ovako nonšalantan način budete na ulicama Beča. Kod otmice djece vrlo je teško sakriti nepoznato dijete koje dolazi u novu obitelj u novoj sredini”, kaže Ibrahimović.

Advokat Stefan Ćorda dodao je da se do sada u praksi nije događalo da se traži otkup osam dana od otmice.

Torba puna stvari?!

“Kada sam gledao snimku, vrlo mi je indikativna bila i ona torba puna stvari i koja je za neku vrstu prijenosa. Karakteristično je i da se dijete, koje je tako malo, ukoliko je oteto, neće sjećati bioloških roditelja”, kaže Ćorda.

Naime, Bečka policija pokrenula je istragu u slučaju nestanka dvogodišnje Danke Ilić nakon što je državljanin Srbije koji živi u Beču, prijavio 30. ožujka da je na autobusnoj stanici u centru austrijskog glavnog grada vidio djevojčicu, koja, navodno, nalikuje nestaloj Danki, u pratnji dvije žene.

Interpol je pokrenuo međunarodnu potragu za Dankom Ilić (2) prije tjedan dana. Na snazi je žuta potraga, koja se raspisuje u slučaju potrage za nestalim osobama ili zbog identifikacije osobe koja se ne može samoidentificirati.

Prihvati notifikacije