BiH

Iz noći u noć: Zašto je Srebrenica u mraku?

Uži centar Srebrenice, ispred opštinske zgrade, već nekoliko noći je u mraku jer ne funkcioniše javna rasvjeta, a u firmi koja održava javnu rasvjetu kažu da je kvar prijavljen i da rade na utvrđivanju smetnji i otklanjanju.

FOTO: SREBRENICAINFO.WORDPRESS.COM
FOTO: SREBRENICAINFO.WORDPRESS.COM

Već duže vrijeme veći broj rasvjetnih tijela u toj ulici nije funkcionisao i bila je u polumraku, a nekoliko dana rasvjete nema nikako.

Prošle godine je u ovom dijelu Srebrenice obavljena zamjena ranije javne rasvjete novim stubovima i svjetiljkama u okviru Projekta izgradnje mira u BiH “PRO-Budućnost”.

Taj projekat finansirali su humanitarna katolička organizacija CRS i Američka organizacija za međunarodni razvoj USAID.

Projektom je obuhvaćena zamjena 29 postojećih stubova novim, nižim ukrasnim stubovima od ekstrudiranih aluminijumskih profila sa trostrukom lirom i tri svijetleće kugle sa štedljivim LED sijalicama od 40 vati, koje zadovoljavaju ekološke standarde.

Nakon instalisanja tih sijalica vidljivost u tom dijelu naselja je slabija, a sijalice se brzo kvare i većina ih nije u funkciji, a u dijelu glavne ulice, ispred zgrade opštine, u noćnim časovima je potpuni mrak jer nijedna sijalica nije u funkciji.

Prihvati notifikacije