BiH

Iz KO SDA Sarajevo poručili: Pozdravljamo rješenje kantonalnog suda!

KO SDA Sarajevo pozdravlja Rješenje Kantonalnog suda, kojim je utvrđeno da je Nadzorni odbor Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu imenovan nezakonito, iz čega proizilazi da su odluke koje je donijelo to tijelo, također nezakonite, saopštili su iz ove stranke.

Sebija Izetbegović
FOTO: BOSNAINFO

U saopštenju dalje navode:

Prof. dr. Sebija Izetbegović nezakonito je smijenjena s pozicije direktorice KCUS-a, a zakon i Statut najveće zdravstvene ustanove u državi grubo su prekršili Vlada Federacije BiH i njen premijer Nermin Nikšić.

Opsesivna potreba nametnutog režima da silom i bezakonjem eliminira svoje političke protivnike, vodi općem haosu i pravnoj nesigurnosti. Oblast zdravstva i ugled najveće zdravstvene ustanove u zemlji, morali su ostati izvan domašaja politike koja počiva na prizemnosti, ali vlast koja je uspostavljena stranim uplitanjem, očigledno nema tu sposobnost.

Organizovani progon prof. dr. Sebije Izetbegović nije ostao u granicama javnog linča, niti predstave za javnost. Provođen je sistemski, namjernim i svjesnim kršenjem zakona i procedura, od strane onih koji su se obavezali da provode zakon i poštuju procedure. Vrijeme kada će odgovarati za svoje postupke, nije tako daleko!”, stoji u objavi KO SDA.