Život

Istražili smo gdje bh. građani putuju ovog vikenda?

Vikend putovanja postaju sve popularnija kod bh. građana. Tako su mnogi odlučili da neradni 25. novembar iskoriste za bijeg od svakodnevnice i sastave tri dana odmora.

FOTO: ILUSTRACIJA / PIXABAY
FOTO: ILUSTRACIJA / PIXABAY

Kako smo mogli saznati od bh. agencija rasprodate su ponude za produženi vikend u Italiji, Hrvatskoj, Srbiji, Sloveniji, Mađarskoj ali i Turskoj.

Najpopularnije destinacije posljednjih sedmica su i jednodnevni izleti u Zagreb, Beograd, Graz, Ljubljanu, Budimpeštu.

Mnogi su upiti za noćenje u ovim gradovima, a kako Bosnainfo saznaje svaka agencija u BiH nudi putovanje u Budimpeštu na jedan dan ili sa noćenjem. Cijene su izuzetno povoljne, zato i ne čudi tolika zainteresovanost bh. građana.

Ovog vikenda mnogi bh. građani boravit će u Grazu, Beču, Ljubljani, Beogradu, ali i Toskani.

Dok ljeti svi planiraju putovanje na more, jesen i zima su rezervisani za turističe ture u gradovima regije, Evrope, ali i dalje destinacije.

Cijene su izuzetno povoljne, jednodnevni izleti se kreću od 50 KM do 80 KM, dok su ponude sa noćenjem i doručkom okvirno od 140 KM do 300 KM, sve zavisi koju agenciju gledate, ali i iz koje grada u BiH krećete. Naravno, ovo su putovanja isključivo gdje je autobus prijevozno sredstvo.

Ako još niste skontali gdje da idete provjerite na Facebook-u i Instagramu da li je negdje ostalo slobodno mjesto, no teško, potražnja je velika, što je i sjajno.

Ukoliko niste na vrijeme rezervisali put izvan BiH, razmislite o posjeti nekoj od bh. planina ili gradova u kojim niste bili.

Prihvati notifikacije