Jet set

Ispovijest udovice Sinana Sakića o porodičnoj drami: "Njegovom sinu sam prepisala stan, on ga prodao za 11.000 eura"

Legendarni pjevač Sinan Sakić iza sebe je ostavio brojne hitove, kćerku Đulkicu, sinove Rašida, Medu, Ernesta, Alena, Elvisa i suprugu Sabinu.

Sabina Sakić
FOTO: PREMIJERA VIKEND SPECIJAL / SCREENSHOT

Pročitajte još

Nakon njegove smrti u porodici Sakić nastao je haos, kada je njegov sin iz prvog braka, Rašid, koji je prošle godine preminuo u zatvoru, počeo da im pravi probleme.

Sinanova udovica se često sukobljavala sa njegovim sinom, a sada je progovorila o odnosu sa pjevačem, kao i o porodičnim odnosima, piše blic.rs.

Upoznali smo se kada me je isprskao. Imala sam neki krem mantil i on je trubio, ali se ja nisam okrenula. Nakon toga smo se sreli u nekom kafiću, bila sam jako ljuta. Sinan je rijetko bio kod kuće jer su bile turneje po 100 dana, pa tri mjeseca nije kod kuće. Da, bila sam ljubomorna, kako nisam. Dešavalo se, ali sam shvatila da je ljubav sloboda. On se uvijek trudio da nam pruži sve, u Beogradu se baš trudio da više provedemo zajedno kao porodica. Teško je od kad ga nema. Osjećam se samo i napušteno, moram to da kažem. Mislim da smo tek trebali da živimo… Nisam mogla dugo da slušam njegove pjesme, evo tek sad prošlog jula sam počela… – govorila je Sabina i otkrila koje kolege su se javljale nakon njegove smrti:

Šemsa je znala da se javi, da piše, Hanka…

Sinan Sakić
FOTO: GORAN SRDANOV / RINGIER

Sinanova supruga je otkrila kako je reagovala Sinanova strana porodice i priznala da su već imali problema sa njima.

Apsolutno niko nije pomogao, nisam ni očekivala, jer oni za života Sinanovog nisu došli da nas obiđu. Mislim da Sinan nije dugo vremena pričao sa svojom porodicom. Kada sam se udala za njega, već su imali neke probleme. Bilo mi je momenata što se nisam znala snaći. Prvih deset dana sam izgubila 17 kilograma, samo sam sjedila i ćutala, vjerovatno sam doživjela neki mentalni šok. Tako sam dvije godine, pa sam progovorila. Teško mi je što me niko nije pozvao da pita. Bilo je teških trenutaka i finansijskih gdje nisu htjeli da mi pomognu. Stan koji sam mu prepisala poslije njegove smrti, tom zatvoreniku (Rašidu), prodao je za 11000 eura, zamislite – rekla je Sabina u emisiji “Premijera Vikend Specijal”, pa se nadovezala:

Sabina i Rašid Sakić
FOTO: MILAN ILIĆ, DRUŠTVENE MREŽE / RINGIER

Čak sam zvala i neke Sinanove kolege da mi pomognu kada je bilo teško, odbili su me. Morala sam da uzmem pare na kamatu. Samo dok se ne snađem, naravno sve sam vratila. 40 godina smo Sinan i ja bili u braku i više… Rašid, njegova djevojka imali su sastanke kako da mi oduzmu sve, Medo mi je to rekao njegov brat… Bio je prisutan… Pričali su da će zapaliti kuću, mislim da se Sinan okrenuo u grobu. I poslije toga sam mu prepisala stan jer sam tako obećala. Sinan je napisao u testamentu da će me prokleti ako to uradim, ali sam eto, uradila… I nakon što je zapalio kuću prepisala sam mu stan ali ne zato što ga se plašim. Ne plašim se ja njega, samo Boga… Ja bih mu presudila na kapiji, jer ne postoji djelo koje on nije počinio – otkrila je ona.