Magazin

INTERNET JOJ NE VJERUJE Javila se prava stalkerica iz serije o kojoj bruji svijet: Intervju ima preko 12 MILIONA pregleda!

"Baby Reindeer" hit je serija na Netflixu koja je šokirala pričom o Marthi, uhodi, a sada je poznati voditelj Piers Morgan imao intervju s osobom koja je inspirirala taj lik. Njezino pravo ime Fiona Harvey, ali je bijesno zanijekala da je uhodila komičara Richarda Gadda i rekla da će tužiti Netflix na sudu zbog drame.

FOTO: SCREENSHOT/ YOUTUBE / PIERS MORGAN UNCENSORED
FOTO: SCREENSHOT/ YOUTUBE / PIERS MORGAN UNCENSORED

U velikom intervjuu Harvey (58) navela je da je komičara srela samo tri puta, a o sadržaju nekih poruka koje mu je slala rekla je da su “šaljiva šala”. Zanijekala je da mu je poslala 41.000 e-mailova i mnoštvo tweetova i tvrdila je da je to bilo samo deset poruka i jedno pismo poslano poštom. Međutim, također je priznala da koristi četiri telefona jer “voli držati ljude na različitim telefonima”.

Brzo su je na internetu optužili da je “stvarna Martha”, pa je priznala da je bila prisiljena otkriti da se radi o njoj.

“Na internetu su me pratili, proganjali i prijetili mi smrću. Tako da to nije zapravo bio izbor. Prisiljena sam na ovu situaciju. Mislim da je Gadd oduvijek htio da se sazna. Mislim, nisam mu ništa poslala. Možda je bilo nekoliko mailova, šala, ali to je to”, ispričala je. Rekla je da bi rado pokazala svoje profile na mrežama kako bi to dokazala.

Na pitanje ima li poruku za Richarda Gadda ako on gleda, rekla je: “Ostavite me na miru, molim vas. Nađite si život, nađite pristojan posao. Užasnuta sam onim što ste učinili.”

Lik Marthe je bio optužen za prekršaj i išao je u zatvor, a Harvey je rekla da se to nije s njom dogodilo.

“Mislim da je to vjerojatno sam izmislio”, rekla je o Gaddu, pa dodala kako nije gledala dramu.

“Nikako. Čula sam o sudskoj sceni, o zatvorskim kaznama i svim tim stvarima… Ništa od toga nisam gledala”, a voditelja je zanimalo zar je ne muči znatiželja.

“Ne, mislim da bi mi pozlilo. Uzeo je dovoljno mog života. Smatram to prilično opscenim, užasnim i mizoginim.”

Interes koji se stvorio za nju, kaže, bio je “apsolutno užasan”.

“Nisam mogla vjerovati da je to učinio. I tako dugo nakon prvog susreta, znate, govorimo o 10, 12 godina, stvarno užasno”, dodala je.

Iz privatnog života otkrila je da je bila pet godina u vezi s jednim odvjetnikom. Prisjetila se djetinjstva uz riječi da je to bio “standardni škotski odgoj na selu” i da je odgajana u “srednjoj klasi” sa svojom sestrom.

“Moja majka je nevjerojatno naporno radila. Moji roditelji su se razveli kad sam imao devet godina, ali ona je radila kao Trojanac.”

Voditelja su već napali borci za mentalno zdravlje i oni koji su preživjeli uhođenje kako je “neodgovorno” održati ovakav intervju. Dan nakon intervjua navodna uhoditeljica napala je voditelja i rekla da se osjećala kao da joj je “namješteno” tijekom pojavljivanja u njegovoj emisiji. Optužila je voditelja da je u 30 minuta intervjua je pokušavao “saplesti” sa svojim pitanjima.

“Piers mi je stalno govorio ‘jesi li sigurna da ovom tipu nisi poslala 41.000 e-mailova i telefonskih poziva? Veliki dio intervjua, dobrih 10 minuta, neprestano se vraćao na ovo”, rekla je za Daily Record.

“Činilo mi se da mi je namješteno. Osjećam se pomalo iskorišteno”, dodala je, pa i otkrila da je za taj intervju plaćena 250 funti. Piers Morgan Uncensored specijal emitira se na YouTube kanalu koji ima 2,58 milijuna pretplatnika.

Podsjećamo, jeziva Netflixova drama inspirirana je događajem škotskog kreatora Richarda Gadda koji se u seriji zove Donny Dunn. Radi kao stand up komičar i susreće Marthu uhoditeljicu nakon što joj je ponudio šalicu čaja u baru u Londonu. U seriji se tvrdi da je Martha bombardirala Dunna s 41.000 e-mailova, satima poruka govorne pošte i stotinama tvitova što je sve trajalo četiri godine.

Gadd je tvrdio da se jako potrudio sakriti identitet žene koja ga je uhodila u stvarnom životu. Ipak, internetski detektivi su počeli tražiti stvarnu “Marthu”, očito uspješno. Gadd kaže da je trenutačno samac i da je “oprezniji” prema ljudima zbog kampanje terora koju je izazvala Martha.

“Treba mi puno vremena da vjerujem ljudima. Prije sam ulazio u situacije s lakoćom i opekao sam se.”