IT

Internet ima gotovo 80 posto domaćinstava u FBiH

U Federaciji BiH računar posjeduje 70,8 odsto domaćinstava, a internet priključak 79,8 odsto domaćinstava, podaci su federalnog Zavoda za statistiku.

FOTO: WWW.FAMILYSTOREBIH.COM/ILUSTRACIJA
FOTO: WWW.FAMILYSTOREBIH.COM/ILUSTRACIJA

U gradskim sredinama računar je u ovoj godini zastupljen u 71,6 odsto domaćinstava u odnosu na 69 odsto u prošloj, dok je zastupljenost računara u ostalim naseljima 70,1 odsto, što je za gotovo četiri odsto više nego u 2022. godini.

Internet u ovoj godini ima 81,3 odsto domaćinstava u gradskim naseljima, u odnosu na 76,9 odsto u prošloj godini, dok je van gradova internet zastupljen u 78,6 odsto domaćinstava, što je porast za 5,5 odsto u odnosu na 2022.

Kada je riječ o pristupu interneta u domaćinstvima, uzet je u obzir pristup internetu putem računara, laptopa, netbuka, tableta i pametnih telefona.

Računar u FBiH, prema rezultatima istraživanja o upotrebi informaciono-komunikacionih tehnologija u domaćinstvima i pojedinačno za 2023. godinu, nikada nije koristilo 18,9 odsto pojedinaca, dok internet nikada nije koristilo 15,7 pojedinaca, saopšteno je iz Zavoda za statistiku Federacije. /kraj/ss/vj

Prihvati notifikacije