Magazin

IMAMO POBJEDNIKA Konobar mu naplatio svaki put kad je prišao stolu, kad je vidio račun pao sa stolice

Iako je i u hrvatskim ugostiteljskim objektima ovog ljeta bilo neugodnih iznenađenja, teško da se možemo usporediti s nekim svjetskim turističkim odredištima.

FOTO: TWITTER
FOTO: TWITTER

Jedan od rekordnih računa nedavno je izdan na sjeverozapadu Španjolske, u tapas baru ‘Imperial’ u Benaventeu, a preneraženi gost ga je odmah podijelio na Twitteru.

Blas Galey Hermoso ostao je bez teksta kad je vidio da su mu, uz hranu i piće, poprilično naplatili i uslugu, i to tako što bi svaki put kad bi konobar donio još nešto na račun dodavali po 20 centi.

Usluga u ‘Imperialu’ se, naime, naplaćuje “po izlasku”. Svaki put kad je konobar došao do našeg stola na terasi donijeti nešto: pivo, sendvič… to je naplatio 20 centi – napisao je Hermoso na Twitteru te istaknuo da je “kap koja je prelila čašu” bilo to što mu je pribor za jelo naplaćen jedan euro.

Iz lokala su pak poručili da je “uobičajena praksa u ugostiteljstvu da se posluživanje dalje od šanka dodatno naplaćuje”, prenosi Nine.

Hermosova objava izazvala je različite komentare, i dok ga neki podržavaju, i sami šokirani konačnim iznosom, drugi mu poručuju da je to za ljetnu europsku destinaciju sasvim prihvatljivo.

“Usluga terase mora se naplatiti. Ili je uračunaju u cijenu proizvoda ili je naplate posebno”, napisala je jedna žena.

“Može se razumjeti da ti na terasi naplaćuju više, ali to mora platiti samo jednom. Ovom su čovjeku četiri puta naplatili istu uslugu”, rekao je drugi.

Hermosovo iskustvo dolazi nakon što se nekoliko drugih turista požalilo na internetu da im se naplaćuju dodatne naknade tijekom odmora.

Prihvati notifikacije