BiH

Humanitarni bazar u Brčkom podržao i gradonačelnik Nišić, prikupljena sredstva idu za Dom za nezbrinutu djecu Tuzla

Vijeće učenika JU „Četvrta osnovna škola“ Brčko distrikt Bosne i Hercegovine organizovalo je humanitarni novogodišnji bazar u svrhu prikupljanja novčanih sredstava koja će biti donirana Domu za nezbrinutu djecu Tuzla.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

Humanitarni bazar obišao je i gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine prim. dr Zijad Nišić koji je pohvalio organizaciju ovog događaja, te istakao da će i u budućnosti nastaviti podržavati slične projekte.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

Humanitarni bazar organizovan je u okviru projekta Savjeta Evrope „Kvalitetno obrazovanje za sve”. Direktorica JU „Četvrta osnovna škola“ Brčko Zumka Grabus kazala je da je ova škola jedina škola u regionu koja je stekla uslove za održavanje ovog bazara.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

-Humanitarni bazar imao je raznoliku ponudu, od ručno izrađenih ukrasa do domaćih kolača. Ovim aktivnostima podržali smo kreativnost naših učenika i duh zajedništva u periodu praznika. Nastojaćemo da se ova aktivnost proširi na cijelu školu, a nakon toga i na lokalnu zajednicu – istakla je direktorica ove škole zahvalivši se svima koji su podržali ovu aktivnost.