Region

Hrvati se žale: Bahati Rus sagradio vilu koja se proteže skroz do mora?!

Privatizacija pomorskog dobra i svojatanje plaža na hrvatskoj obali nije nikakva novost.

FOTO: ČITATELJ JUTARNJI.HR
FOTO: ČITATELJ JUTARNJI.HR

Još jedna takva “hrvatska priča”, navodno u režiji jedne ruske porodice, stigla je od čitatelja Jutarnjeg.hr, koji su im poslali fotografije vile na otoku Pagu čiji se “bedemi” doslovno protežu do samog mora.

“Pozdrav ! Prilažem fotografije vile jednog Rusa koji je u Novalji sagradio pravo malo carstvo direktno na plaži, no prije toga je razbio pola te plaže da bi sebi napravio prilaz direktno iz kuće, izbetonirao stepenište te na dijelu plaže isto tako izbetonirao ostatak, i onda, kad mi građani ove zemlje dođemo na tu gradsku plažu koju je on izbetonirao, urla na nas da je to njegovo, da će zvati policiju i da je on to sve kupio i platio. Pa mene sad zanima kako je moguće ovako nešto u ovoj lijepoj našoj i zašto i ko je ovo dozvolio? Hvala”, piše čitateljica Jutarnjeg.hr.

Osobe koje se često dolaze kupati na ovu plažu u novaljskoj Puntici kažu da i gosti vlasnika ove vile često znaju protestirati tvrdeći da se radi o privatnoj plaži te da su zbog toga skupo platili ljetovanje u toj vili. I ne, vlasnici nisu, kažu mještani, proširili svoju vilu do mora ove godine.

Učinili su to odavno, ali nadležne institucije jednostavno ništa konkretno nisu poduzele.