Magazin

Holivudska zvijezda ima neobičnu klauzulu u svojim ugovorima, jedna stvar je strogo zabranjena

Američki glumac Tom Cruise u svim svojim ugovorima koje je sklapao kod snimanja filmova imao je ugrađenu jednu neuobičajenu klauzulu, a to je da se njegov lik ne smije koristiti ni u kojem obliku u komercijalne svrhe.

FOTO: PRINTSCREEN/IMDB
FOTO: PRINTSCREEN/IMDB

Crusie je jedan od najplaćenijih glumaca svijeta i glumio je u brojnim akcionim filmovima, poput War of the Worldsa, Mission Impossiblea, Top Guna, Minority Reporta, Edge of Tomorrowa, od kojih su neki bili veliki hitovi, ali on svejedno nije dozvolio komercijalizaciju svog lika.

Sve je zabranio

Primjerice, Cruise nije dozvolio upotrebu svog lica čak ni za videoigre Mission Impossible, War of the Worlds i Minority Report, pa je izgled glavnog lika u igrama bio potpuno drugačiji, što je mnoge fanove razočaralo. Nadalje, ne može se kupiti čak ni akcijska figurica niti kakva druga službena memorabilija ili igračka s njegovim likom, što mnogim kolekcionarima vjerojatno zadaje glavobolje.

Cruise je čak znao dobivati i pitanja zašto ne dozvoljava korištenje svog lika u komercijalne svrhe, jer bi mu to također donjelio zaradu, ali na to pitanje nikada nije odgovorio. Dakako, vjerojatno se može pronaći ponešto robe ili kolekcionarskih stvari s Cruiseovim licem, ali ništa od toga nije licencirano niti je službeni merch nekog njegovog filma.

Prihvati notifikacije