IT

Hoće li Musk izgubiti 75 miliona dolara do kraja godine?

Internetska platforma X Elona Muska mogla bi izgubiti do 75 miliona dolara prihoda od oglašavanja do kraja godine, prema medijskim izvještajima. Na desetine velikih kompanija navodno su prekinule svoje marketinške kampanje na X-u za sada.

FOTO:  EPA-EFE/TOLGA AKMEN
FOTO: EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Ovo prenosi New York Times, pozivajući se na interne dokumente sa internet platforme koje su pregledali. Shodno tome, više od 200 reklamnih jedinica kompanija kao što su Airbnb, Amazon, Coca-Cola i Microsoft za sada je prestalo da se oglašava na X-u ili razmišlja o prekidu svog oglašavanja.

Musk je prošle sedmice odobrio antisemitski post na platformi. To je dovelo do toga da nekoliko velikih kompanija kao što su Walt Disney i Warner Bros Discovery pauziraju svoje oglašavanje.

New York Times je također objavio da je X u petak objavio da je ugroženo 11 miliona dolara prihoda od oglašavanja. Tačan broj varira jer su se neki oglašivači vratili na X, a drugi povećali svoju potrošnju.

Kompanija nije odmah odgovorila na Reutersov zahtjev za komentar. Prihodi od oglašavanja na internet platformi ranije poznatoj kao Twitter naglo su pali svakog mjeseca otkako ju je preuzeo Elon Musk. Usluga kratkih poruka također postaje sve nepopularnija među korisnicima.

Prihvati notifikacije