Sarajevo

Hoće li Benjamina Karić ostati u Vijećnici?

Kolektiv Nacionalne i univerzitetske biblioteke Bosne i Hercegovine zahtijeva od Gradskog vijeća Grada Sarajeva da se Nacionalna biblioteka vrati u Vijećnicu.

FOTO: SDP BIH
FOTO: SDP BIH

Njihov zahtjev prenosimo u cjelosti:

“Danas je predsjedavajući Gradskog vijeća, gospodin Jasmin Ademović saopštio značajnu informaciju da je Upravna zgrada DPO-a, u ulici Hamdije Kreševljakovića broj 3, u kojoj je, inače, kabinet predsjedavajućeg Gradskog vijeća i dio administracije Gradske uprave, zvanično uknjižena kao vlasništvo Grada Sarajeva 1/1.

Ovim povodom, podsjećam da je predsjedavajući Gradskog vijeća, gospodin Jasmin Ademović u ime kluba vijećnika Naroda i pravde, uputio incijativu da se Nacionalnoj i univerzitetskoj biblioteci Bosne i Hercegovine za potrebe rada i smještaja vrijedne bibliotekarske građe omogući korištenje prostora u objektu Vijećnice u kvadraturi koja joj pripada prema Glavnom projektu obnove zgrade Vijećnice, a koju je Gradsko vijeće Grada Sarajevo usvojilo dana 26.05.2021. godine.

Uposlenici su ovu vijest primili sa radošću i počeli pripreme povratka. Ono što nas je razočaralo jeste činjenica da je sve samo ostalo na papiru i lijepim obećanjima.

U navedenom kontekstu, pozivamo predsjedavajućeg Gradskog vijeća, gospodina Jasmina Ademovića, da se zainteresuje za realizaciju svoje inicijative i javno obavijesti javnost o tome.

Kolektiv NUBBiH će se boriti za povratak u zgradu Vijećnice, jer je to naš dugogodišnji dom”, zaključili su u saopćenju.

Prihvati notifikacije