BiH

HDZ BiH: Dan nezavisnosti poziva na ustavno domoljublje

Redovita sjednica Predsjedništva Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine održana je u petak u Banjoj Luci u prostorijama Franjevačkog samostana Petrićevac, kojega je 2003. godine pohodio papa Ivan Pavao II.

FOTO: HDZ BIH
FOTO: HDZ BIH

Dužnosnici su razgovarali o aktuelnoj političkoj situaciji na svim razinama, s naglaskom na aktivnosti koje su ključne na putu otvaranja pregovaračkog procesa s Evropskom unijom tokom ovog mjeseca, saopćeno je iz HDZ-a BIH.

Čestitajući Dan neovisnosti Bosne i Hercegovine, Predsjedništvo HDZ-a BiH istaknulo je kako upravo i 1. mart obavezuje sve žitelje na ustavno domoljublje i poštivanje državotvornih naroda i svih njihovih prava.

Za dobrobit stabilnosti, razvoja i napretka BiH, ponovno je istaknuto kako je nužno prekinuti prakse koje narušavaju prava i jednakopravnost tri konstitutivna naroda, kao i stabilan politički dijalog. U tom svjetlu je naglašeno kako se bez odlaganja treba pristupiti izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH.

Također, govoreno je o pripremama za lokalne izbore koji će se održati u oktobru, te su razmatrane planirane aktivnosti u svim stranačkim tijelima Hrvatske demokratske zajednice BiH diljem Bosne i Hercegovine.

Prihvati notifikacije