Sarajevo

Hapšenja zbog nesreće na Drveniji: Određen i pritvor

Kako su iz MUP-a Kantona Sarajevo saopćili krajem oktobra uhapšen je L.H., rođen 1998.godine u Italiji, nastanjen u Zenici, koji je nakon ispitivanja i kriminalističke obrade predat u daljnju nadležnost Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

FOTO: ILUSTRACIJA/BOSNAINFO
FOTO: ILUSTRACIJA/BOSNAINFO
Ilustracija

Na prijedlog postupajuće tužiteljice KTKS, nadležni sud u Sarajevu je istom odredio jednomjesečni pritvor.

Također, dana 11.11.2022.godine slobode je lišen A.T., rođen 1995.godine u Zenici, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Pomoć učinitelju poslije učinjenog krivičnog djela) koji je nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo predat u nadležnost KTKS, te je postupajuća tužiteljica nadležnom sudu podnijela prijedlog za određivanje mjere pritvora.

Oni se dovode u vezu sa saobraćajnom nesrećom koja se desetog maja dogodila u sarajevskom naselju Drvenija kojom prilikom je teško povrijeđen pješak V.J. od strane motornog vozila marke “Porsche”.

Rasvjetljavanje i dokumentovanje ove saobraćajne nezgode zahtijevalo je poduzimanje niza operativno-taktičnih mjera, kao i radnji dokazivanja, uključujući određena vještačenja, pretrese i druge zakonom propisane mjere i radnje, koje su realizovane po naredbama i pod nadzorom postupajuće tužiteljice, uz pomoć drugih policijskih agencija u BiH, posebno Uprave policije MUP-a ZE-DO Kantona i INTERPOL-a, kao i Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine.

Tokom realizacije potrebnih aktivnosti ostvarena je značajna saradnja sa građanima i određenim pravnim subjektima, saopćeno je iz MUP-a KS.

Prihvati notifikacije