Jet set

Halid Bešlić oduševio Sarajevo, priredio je noć za pamćenje! Na koncertu publici otkrio i detalj iz života

Halid Bešlić oduševio je Sarajevo! Zetra je večeras bila ispunjena do posljednjeg mjesta, a procjenjuje se da je koncertu prisustvovalo 15.000 ljudi.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

Koncert koji se dugo čekao trajao je puna tri sata u Sarajevu. Iako je Halid poznat kako ne kasni sa početkom koncerta, ovaj put je kasnio i umjesto u 20h, koncert je počeo u 20:30 sata zbog čega se izvinuo publici.

“Ne volim da kasnim, moramo biti tačni, trebamo u Evropu. Ali evo kažu mi da je mnogo ljudi ostalo vani, da ne može ući, pa smo čekali i izvinjavam se svima koji su na vrijeme došli”, kazao je Halid između ostalog.

Legendarni Halid Bešlić nije krio oduševljenje što je dočekao da je Zetra ispunjena do posljednjeg mjesta.

Pročitajte još

Koncert je započeo uvodom iz pjesme “Sarajevo grade moj”, kao pozdrav publici, a zatim pjesmom ”Dvadesete” , ”Ja bez tebe ne mogu da živim”, ” Sa čardaka pjesma stara, pjesma laka”, ” Malo je malo dana”, “Taman je”, a redali su se i hitovi “Lavanda”, “Stara kuća”, “Okuj me care”, “Prvi poljubac” i brojne druge…Publika je horski pjevala sve njegove pjesme.

Nakon niza sjajnih pjesama Halid je napravio pauzu, a za to vrijeme publiku je svojim obradama sevdalinki počastila Divanhana.

Nikolina Kovač i Halid Bešlić objavili su prije nekoliko mjeseci numeru “Još si moje sve”. Upravo tu numeru su i izveli zajedno na večerašnjem koncertu.

Na koncertu je Halid Bešlić otkrio publici da mu je omiljena njegova pjesma “Jesen u meni”. Sa sjetom je posmatrao publiku ali i sa uzburkanim emocijama kako svi horski pjevaju pjesme, a posebno njegovu omiljenu sa kojom se poistovjetio. Otkrio je i detalj iz života: “Svako ima svoju nafaku. Meni je najveću nafaku donijela pjesma Neću, neću dijamante“, nakon čega je istu i zapjevao.

Gošća večeri koja je iznenadila mnoge svojim prelijepim glasom, ali i poznavanjem bosanskog jezika bila je i mlada Španjolka Laura Marin koja je doputovala u Sarajevo samo zbog koncerta. Sa Bešlićem je otpjevala “Moj dilbere”, ali i izvela poznatu pjesmu Zdravka Čolića “Pusti, pusti modu”.

Koncert je oduševio sve koji su večeras bili u Zetri, a publika nije puštala Halida da ode sa scene. Na kraju je opravdao naziv kralja narodne muzike i počastio još jednom svojim hitovima Sarajevo grade moj, Beograđanka, Put me zove, ali i spletom od nekoliko sevdalinki.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO
Prihvati notifikacije