Život

Hafiz Botić uputio poruku postačima: Kad budeš sehurio, sjeti se ovoga...

Nedim Botić je hafiz iz Bosanske Dubice. Kao dječaku mu je dijagnosticirana Chronova bolest, njegov život je pouka svima kako nikad ne treba odustati od svojih želja i snova i kako čvrsta volja može promijeniti mnogo toga.

FOTO: N1
FOTO: N1

Istinsku vjeru pronašao kada je tragao za samim sobom i za smislom. Oni koji su čuli za ovog hafiza prate njegov rad na Facebooku, kao i njegove brojne poruke. U ramazanu svaku noć ima jednu poruku za vjernike.

“Kad budeš večeras sehurio, sjeti se ovoga. Ako si dočekao sehur i u stanju si da sam ustaneš i odeš do kuhinje, imaš već spremnu hranu ili sebi pripremiš hranu, pa onda sjedneš u miru da jedeš, u miru i sigurnosti, to su blagodati jedna nad drugom.

Sjeti se da si ti dočekao sehur, a mnogi nisu. Da si ti u stanju da ustaneš i hodaš, mnogi nisu. U stanju si da sam jedeš i pripremiš hranu, mnogi nisu. U stanju si da kupiš sebi hranu, mnogi nisu. U miru jedeš, mnogi nisu. Jedeš sa porodicom, mnogi nisu. Nemoj misliti da je samo sehur blagodat, cijeli život je niz blagodati kad malo razmisliš…”, poručio je Botić.

Kad budeš večeras sehurio, sjeti se ovoga.Ako si dočekao sehur i u stanju si da sam ustaneš i odeš do kuhinje, imaš već…

Posted by Nedim Botić on Friday, March 24, 2023

Prihvati notifikacije