BiH

Gradonačelnik Mostara prozvao odgovorne za nerede nakon meča Zrinjski – Velež

Mostarski gradski derbi imao je ružan završetak nakon što su najvatreniji domaći navijači po završetku utakmice upali u teren. Oglasio se i gradonačelnik Mostara Mario Kordić, koji je veliki simpatizer i navijač Zrinjskog.

FOTO: N1
FOTO: N1

Na početku svog saopštenja četitao je ekipama Zrinjskog i Veleža na poštenom nadmetanju i igri.

“Pokazali ste kako se bori za svoj dres i na kraju utakmice boljem stisne ruka. Zrinjski je danas pobjedio pa njima posebne čestitke. Doista dečki nam svima trebaju biti primjer, treba se pošteno natjecati na svakom terenu, odigrati najbolje sto znaš i pošteno priznati kada je netko bolji”, kazao je na početku svoje objave na zvaničnom Facebook nalogu.

Pročitajte još

Onda se osvrnuo i na nerede poslije utakmice.

“Žalosno je kada pojedinci, nažalost i mi iz svijeta politike, koje su naši sugrađani birali da budu odgovorni i primjer ponašanja radimo protivno svim njihovim očekivanjima. Apeliram na sve da razmišljaju o svakoj izgovorenoj riječi, ponašanju i slanju poruka u javni prostor.

Nikada i nikome neće donijeti ništa dobro kada se jedan huliganski napad naziva herojskim činom, a drugi napadom na povratnike. Svi mi imamo odgovornost za ovu djecu i suživot. Budimo svi odgovorniji i pošteniji. Današnji incident izazvalo je neodgovorno ponašanje jednoga od djelatnika zaštitarske službe i na sreću sve se brzo smirilo. Očekujemo sankcioniranje takvih pojedinaca. Neka nam sport bude primjer kako se poštenim radom i odricanjem ostvaruju veliki rezultati i grade vrijednosti”, zaključio je Kordić.