BiH

Goražde se oprostilo od privrednika i humaniste Senada Islama

Goražde se danas oprostilo od istaknutog privrednika, sportskog radnika i humaniste Senada Islama koji je nakon teške bolesti preminuo u 49. godini.

FOTO: FENA
FOTO: FENA

Na komemoraciji u velikoj sali Centra za kulturu Goražde naglašeno je da su Senadov altruizam, energija, humanost, vizija i rad odavno premašile lokalne okvire te da je Islam svoje ime ostavio i u bh. sportu kao veliki humanista koji je pomagao klubovima, a posebno FK Goražde u čijoj organizaciji je i održana komemoracija.

Istaknuto je da je Senad Islam čovjek koji je doslovce živio za fudbal. Bivši je član Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH (2012 -2016) koji će ostati upamćen i kao istrajni borac protiv korupcije. Kao član Izvršnog odbora NSBiH, paušale i druge naknade koje su dobijali članovi bh. fudbalske vlade, poklanjao je klubovima iz BPK Goražde.

O tome su u oproštajnom govoru posvjedočili i gradonačelnik Goražda Ernest Imamović, kao i premijer BPK Edin Ćulov, a dirljivim govorom od Senada Islama oprostio se član skupštine FK “Goražde“ Rasim ef. Džafić.

“Senad Islam je ispunio svoju ljudsku misiju. Pamtimo njegovu skromnost, plemenitost, humanost, jednostavnost, osobine dobrog i poštenog čovjeka koje su ga krasile, a istovremeno poznatog bosanskohercegovačkog privrednika. Islam je svoje ime ostavio i u bh. sportu kao veliki humanista koji je pomagao klubovima, a posebno FK Goražde. Za naš klub, ali i grad i cijelu bh. javnost ovo je veliki gubitak, jer je Senad bio od onih ljudi koji su svoj imetak nesebično davali kako bi pomogli drugima”, naglasio ef. Džafić.

Islam je nesebično pomagao ljudima u nevolji širom Istočne Bosne te su njegovu preranu smrt mnogi doživjeli kao veliki gubitak.

Dženaza namaz i ukop Senada Islama bit će obavljeni na Gradskom mezarju Vlakovo Sarajevu u 13 sati.

Prihvati notifikacije