Sarajevo

Gimnazijada 2022 okupila učenike 11 sarajevskih gimnazija i 477 mladih sportista

Najveće sportsko takmičenje sarajevskih gimnazijalaca „Gimnazijada 2022“, ove godine je okupilo učenike 11 sarajevskih gimnazija čiji će se takmičari u najboljem sportskom duhu okušati u nekoliko disciplina.

FOTO: OPĆINA STARI GRAD
FOTO: OPĆINA STARI GRAD

Općina Stari Grad Sarajevo je i ovog puta podržala ovo prestižno, tradicionalno takmičenje koje se 21. put održava u organizaciji JU Prve gimnazije Sarajevo, a koje promoviše druženje u najboljem sportskom duhu.

Program Gimnazijade uključuje takmičenje u sportskim disciplinama: košarka, odbojka, stoni tenis u muškoj i ženskoj konkurenciji, a ove godine prijavljeno je 477 sportista i 30 profesora i trenera. Takmičenje traje tri dana, a zatvaranje i proglašenje pobjednika održat će se 23.11.2022. godine u Sportskom centru Skenderija.

Gimnazijada je nastala 1952. godine osnivanjem Sportskog društva “Pavle Goranin” i od tada je održavana u različitim gradovima, promovišući sportski duh, mladost, solidarnost i prijateljstvo. “Vjerujemo da Gimnazijada baštini trajne vrijednosti ljudskog duha i da ovaj događaj nije samo sportsko takmičenje, nego i svojevrsni festival radosti, umijeća i pozitivnog rivalstva pa će i ove godine konačni pobjednik nesumnjivo biti mladost, energija i entuzijazam naših gimnazijalaca”, poručili su iz sarajevske Prve gimnazije.

Prihvati notifikacije