(FOTO-VIDEO) Conde Nast Traveler je ovaj gradić proglasio najljepšim na svijetu

Časopis za putovanja Conde Nast Traveler objavio je popis 50 najljepših malih gradova na svijetu. Na listi ima raznih dijelova svijeta, od Brazila, Kanade, Slovenije do Japana. Popis su napravili njihovi urednici, a ono što im se posebno svidjelo pri odabiru najboljih su popločene ulice, kolonijalna arhitektura, nevjerojatni pogledi...

FOTO: TWITTER / @UENPARIS
FOTO: TWITTER / @UENPARIS

“Pripišite to ljubaznim mještanima, hotelima ili dobrom staromodnom šarmu, ali nikada se nećemo umoriti od izleta u male gradove. Gotovo svaka zemlja na planetu ima gradić koji vrijedi potražiti, od povijesnih sela u Japanu do pustinjskih oaza u Egiptu. Bez daljnjega, ovo su najljepši mali gradovi na svijetu”, piše u članku.

Albarracín im je najljepši

Najviše im se svidio gradić Albarracín u Španiji. On se nalazi u pokrajini Teruel, a prema popisu stanovništva iz 2018. godine, u njemu je živjelo 1016 stanovnika. 

“Ovaj izolirani planinski grad uz rijeku Guadalaviar glavni je kandidat za titulu najljepšeg malog grada u Španiji, sa zgradama roze i narančaste boje koje se besprijekorno stapaju sa stjenovitim okruženjem.

Mjesto je posebno jedinstveno zahvaljujući svojoj povijesti muslimanske i kršćanske vladavine – gdje drugdje možete pronaći gotičke katedrale i maurske ruševine Alcázara u istom malom gradu?” piše u opisu ovoga gradića. Crvene stijene koje okružuju grad čine ga popularnim mjestom za penjanje i planinarenje.

Prihvati notifikacije