Politika

Fazla podsjetio: Evo ko je od federalnih poslanika iz Doma naroda podnio zahtjev za "bijeli hljeb"

Nekadašnji fudbaler doduše samo u mlađim kategorijama, pjevač koji je BiH predstavljao na Eurosongu pjevajući "Sva bol svijeta", a sada političar i član DF-a, Muhamed Fazlagić Fazla, svoju politiku često "brsti" na društvenim mrežama. Vrlo je aktivan, a pokatkad i koristan jer objavljuje svima bitne informacije. Ali, samo pokatkad...

FOTO: FACEBOOK
FOTO: FACEBOOK

Prije neki dan tako je objavio spisak političara iz prošlog saziva Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH koji su, prema podacima administrativne komisije, podnijeli zahtjeve za “Bijeli hljeb”.

Njih je 17 i to su: Zeid Mujić, Elma Đogić, Šemsudin Kavazović, Marijan Klaić, Matea Cakalin, Sanela Prašović – Gadžo, Samila Zejćirović, Boro Krišto, Asim Kamber, Ismet Osmanović, Hasan Muratović, Amer Obradović, Adis Arapović, Husein Topčagić, Nihad Čolpa i Eldin Vrače.

Njima dodajmo i njihove kolege iz Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, njih 13 iz saziva (2018-2022.) sa istim zahtjevom, koji bi u narednih godinu dana trebalo da primaju mjesečne naknade u iznosu plaće koju su imali tokom mandata. Te plaće su bile od 2.700 KM do 3.000 KM.

To su Zvonko Marić, Senad Ahmetović, Alisa Hajdarović, Jasmin Duvnjak, Hadis Jusić, Edina Abdić Pleho, Rasim Kantarević, Rasim Pajić, Elvis Živković, Sejad Tatarin, Nikica Bosnić i Mirela Trepanić-Grbešić.

Koliko je poznato, za sada je samo Jasmin Duvnjak, kako je sam kazao, podnio zahtjev kako bi sav novac, oko 36.000 maraka podijelio u humanitarne svrhe.

Prihvati notifikacije