Sarajevo

Evo koliko je građana Starog Grada glasalo za opoziv Hadžibajrića

Komisija za provođenje postupka opoziva objavila je prve preliminarne rezultate referenduma na kojem su se građani Starog Grada izjašnjavali za ili protiv opoziva općinskog načelnika Ibrahima Hadžibajrića.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

Prema prvim preliminarnim rezultatima 3.721 birač, odnosno 78,3 posto izjasnio se za opoziv općinskog načelnika, saopćeno je iz Općine Stari Grad.

Na referendumu je glasalo 4.786 birača. To je 13,13 posto od ukupnog broja birača na području općine Stari Grad, a njih je 36.193. Na ovom referendumu registrovano je 35 nevažećih glasačkih listića.

Kako je pojasnio Mirza Imamović, predsjednik Komisije za provođenje postupka opoziva, drugi preliminarni rezultati očekuju se sutra do 19 sati.

“Do ovog perioda izvršit će se prebrojavanje glasova mobilnih timova, glasanje nepotvrđenim glasačkim listićima, kao i listiće za glasanje u odsustvu. Tek nakon što stignu glasovi putem pošte i isti se prebroje možemo očekivati konačne rezultate referenduma. To je najkasnije 15 dana od održavanja referenduma”, izjavio je Imamović.

Prihvati notifikacije