BiH

Evo kakvo nas vrijeme očekuje narednih dana

U Bosni i Hercegovini danas će biti oblačno vrijeme, sa snijegom ili susnježicom u Bosni. Na jugu zemlje kiša.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

Više padavina u poslijepodnevnim i večernjim satima. Vjetar u Bosni slab sjevernog smjera, a u Hercegovini vjetar umjerene jačine istočnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -1 i 4, na jugu od 5 do 10 stepeni.

Pročitajte još

Kako navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda, u ponedjeljak će biti oblačno vrijeme, sa susnježicom i snijegom. U nizinama će padati i kiša. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 1, na jugu zemlje od 3 do 6, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 5, na jugu zemlje do 10 stepeni.

U utorak u Bosni oblačno vrijeme, sa susnježicom ili snijegom. U nizinama će padati i kiša. U većem dijelu Hercegovine smanjenje oblačnosti. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 3, na jugu zemlje do 6, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 5, na jugu zemlje do 10 stepeni.

U srijedu u Bosni oblačno vrijeme, sa slabim snijegom ili susnježicom. U Hercegovini djelomično vedro. Vjetar slab, do umjerene jačine, sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Temperatura zraka većinom između 1 i 5, na jugu zemlje od 7 do 10 stepeni – navode iz Odsjeka za analizu i prognozu vremena Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Prihvati notifikacije