Svijet

Eksplozija u Jerusalemu, povrijeđeno najmanje sedam osoba

U eksploziji u Jerusalemu jutros povrijeđeno najmanje sedam ljudi, izvjestili su izraelski izvori, dok su palestinski ranije objavili da je u Nablusu na Zapadnoj obali ustrijeljen 16-godišnji Palestinac.

FOTO: TWITTER/THE YESHIVA WORLD
FOTO: TWITTER/THE YESHIVA WORLD

Izraelska služba hitne pomoći objavila je da je u srijedu ujutro najmanje sedam ljudi povrijeđeno u eksploziji blizu autobuske stanice na ulazu u Jerusalem.

Zvanični uzroci eksplozija još uvijek nisu poznati, ali je izraelska policija saopćila kako je eksplozije izazvala bomba postavljena u torbu u blizini autobusa.

“Autobus je bio izrešetan rupama na kojima se vide tragovi gelera. Još jedna eksplozija odjeknula je nekoliko minuta kasnije u blizini raskrsnice u sjevernom Jerusalemu. Kako navodi kanal N12, eksploziju je izazvala naprava postavljena na motocikl pored autobuske stanice”, piše Jerusalem Post.

Palestinski zvaničnici ranije su kazali da su izraelske snage u utorak kasno navečer ustrijelile 16-godišnjeg Palestinca tokom sukoba u gradu Nablusu pod izraelskom okupacijom.

Izraelska vojska potvrdila je da je djelovala u Nablusu, navodeći da se našla pod vatrom i odgovorila, ali nije potvrdila smrt.

Prihvati notifikacije