BiH

“Dritan Abazović je crnogorski Milorad Dodik"

Ne smiruju se reakcije na potpis Dritana Abazovića na Temeljni ugovor između Srpske pravoslavne crkve i Crne Gore.

FOTO: SERGEY DOLZHENKO/EPA
FOTO: SERGEY DOLZHENKO/EPA

“Radi se o velikoj pobjedi Srbije i Rusije u Crnoj Gori, odnosno Zapadnom Balkanu”, stava je crnogorski novinar Šeki Radončić.

“To znači nova destabilizacija Crne Gore i blokada EU puta, a ona je prva sljedeća zemlja koja je trebala postati članica. Destabilizacija Crne Gore, BiH i Kosova – u konačnici je destabilizacija Evropske unije. Beograd i Moskva čine sve po tom pitanju, kako bi pokazali da ona ne može biti jedinstven i značajan geopolitički igrač”, analizira crnogorski novinar Šeki Radončić u programu N1.

Cilj je, ujedno, i jačanje ‘Otvorenog Balkana’, govori sagovornik N1, dok nastavlja sa oštrim kritikama na račun crnogorskog premijera.

“Dritan Abazović je crnogorski Milorad Dodik. Ima jako uporište u SPC-u, i u Beogradu, a indirektno i u Moskvi. On urniše crnogorsku vladu, pravosuđe, službe bezbjednosti, gdje je za generalnog direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost postavio svog najboljeg prijatelja koji je dva puta osuđivan za pokušaj ubistva”, riječi su Šekija Radončića.

Abazović udara i na slobodne medije, tvrdi Radončić.

“Ruši sve što može da sruši, kao što i Dodik čini sve što može da destabilizuje BiH”, dodao je.

Prihvati notifikacije