Kultura

Dramska predstava "Jedan je Muhamed Ali" u režiji Dine Mustafića 27. januara premijerno na sceni NPS

Na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo 27. januara, sa početkom u 19:30 sati premijerno će bitiizvedena dramska predstava „Jedan je Muhamed Ali“ autora Almira Imširevića, u režiji DineMustafića.

FOTO: NPS
FOTO: NPS

U predstavi igraju: Ermin Sijamija, Slaven Vidak, Vedrana Božinović, Sanela Krsmanović-Bistrivoda,Dino Bajrović i muzičar Ratko Zečević.

Pročitajte još

„Kako je pravo ime Muhameda Alija? I šta ako je ovo odjednom najvažnija informacija u vašemživotu? Ovo je priča o porodici. O ocu i sinu. Ocu koji odlazi i sinu koji postaje otac. Možemo lizaštititi našu djecu od onoga sa čim se rode? Ovo je priča o olovki u koju stane 100 hiljada riječi. Iopet ih nema kad ti najviše zatrebaju. Ovo je priča koja će vas beskrajno nasmijati, ali i preciznimudarcem u pleksus izbiti dah. Udarcem dostojnim Muhameda Alija. Ali ne baš kao njegovim. JerJEDAN JE MUHAMED ALI.“ – (Vedrana Božinović dramaturginja i glumica u predstavi „Jedan jeMuhamed Ali“).

Dramaturginja je Vedrana Božinović, scenografkinja i kostimografkinja je Lejla Hodžić, kompozitorpredstave je Damir Imamović, a koreografkinja Ena Kurtalić.

Video dizajn radi Zlatan Filipović.

Publika će moći pogledati isti naslov 31. januara, 1. i 23. februara, te 4. i 25. marta.Rezervaciju ulaznica moguće je izvršiti putem zvanične web stranice www.nps.ba/repertoar.