Sarajevo

DRAMA U SARAJEVU Nasrnuo na djevojku, pa onda i na policajca. Vadili se i noževi

Svjedok je rekao kako je još jedan muškarac, koji je pokušao pomoći napadnutu djevojku, tom prilikom zadobio posjekotine nožem

FOTO: SCREENSHOT
FOTO: SCREENSHOT

U Vogošći se u nedjelju navečer odvijala prava drama. Naime, muškarac inicijala A.A. fizički je nasrnuo na djevojku, a zatim i na policajca koji je izašao na mjesto događaja.

Čitatelj nam je poslao videozapise ovog događaja, kazavši kako je još jedan muškarac, koji je pokušao pomoći napadnutu djevojku, tom prilikom zadobio posjekotine nožem, piše Oslobođenje.

Na jednom od snimaka čuju se povici: “Ima nož, ima nož”.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo su u saopćenju potvrdili informaciju o napadu na djevojku, te na policijskog službenika. Dana 24.04.2023. godine u 01,25 sati, policijski službenici PU Vogošća lišili su slobode A.A., rođen 1995. godine, nastanjen u Vogošći, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela iz člana 362. (Nasilničko ponašanje), na štetu N.K. iz Vogošće i člana 359. (Napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti) KZ FBiH i N.K., rođen 1981. godine, nastanjen u Vogošći, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 362. KZ FBiH, na štetu A.A. iz Vogošće, navodi se u saopćenju MUP-a KS.

Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a osumnjičeni su predati u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Video pogledajte ovdje.

Prihvati notifikacije