Region

Dragan Đilas za TV Blic: Da je Srbija prije 30 godina krenula u pravcu Evrope, danas bi bila među deset najbogatijih zemalja EU

Stalno se vrtimo oko prošlosti. Mogli smo prije 30 godina da krenemo u pravcu Evrope, da budemo među 10 najbogatijih zemalja Evropske unije, ali nismo.

FOTO: SCREENSHOT / BLIC TV
FOTO: SCREENSHOT / BLIC TV

Pa šta sada da radimo, da pričamo o tome kako je Slobodan Milošević donio pogrešne odluke?! To neka pričaju historičari, hajde mi da pričamo o budućnosti rekao je Dragan Ðilas, lider Stranke slobode i pravde, gostujući na Blic televiziji u emisiji “Jasno. Kao dan!”.

Đilas priznaje da trenutno stanje u opoziciji nije sjajno.

– Kolege iz opozicije griješe što pričaju o raznim temama, a nisu fokusirane na teme koje najviše građane interesuju. To su cijene, zdravstvo, kako povećati plate i izboriti se sa korupcijom – rekao je Đilas.

Bivši gradonačelnik Beograda ističe da je važno za opoziciju da bude složna.

– Ne vidim razlog zašto bi se opozicija međusobno raspravljala, posebno onaj dio opozicije koje ima slične ideološke stavove.

Za trenutnu situaciju u Skupštini Srbije, Đilas kaže da je puna tenzija i da se jasno vidi politička kriza.

– Kada vidim Skupštinu Srbije, vidim cirkus. Srećan sam što nisam poslanik, jer bih ustao tamo i rekao: “Vi, što jedni drugima psujete majku, hvatate se za dijelove tijela, psujete… Vi niste normalni!

Prihvati notifikacije