Politika

Dragan Čović: "Optimizam je nešto što je pozitivno i biću optimističan pa i oko stvari koje se ne vide"

I dalje traju trakavice oko imenovanja Vlade FBiH. Imena kandidata za ministre u vladi su dostavile stranke Osmorke i HDZ predsjednici Lidiji Bradari koja će tražiti saglasnost potpredsjednika Refika Lende i Igora Stojanovića.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

Lendo (SDA) je ranije rekao kao njegova stranka mora participirati u radu Vlade FBiH inače neće biti potpisa za predložene ministre i Vlada FBiH se neće formirati, a podsjetimo da je i prethodni mandat bio tehnički.

Dragan Čović, lider HNS-a i HDZ-a kaže da je jasno ko je kočničar iako se to Hrvatima stavljalo na teret. Iz SDA su mu danas i kazali da im objasni na čemu temelji optimizam da će do 6. aprila, kada je krajnji rok, biti formirana vlast u FBiH.

“Optimizam je nešto što je pozitivno i biću optimističan pa i oko stvari koje se ne vide na prvi pogled. Nastavit ću biti kao što sam uvjeren da ćemo 6. aprila imati Vladu FBiH kao što je danas bio rok da predsjednici Federacije predamo imena kandidata za ministre u Vladi FBiH koja bi trebala sutra imenovati budući saziv vlade FBiH uz suglasnost potpredsjednika“, kazao je Čović.

Dodao je da će učiniti sve da se uspostavi nova vlada.

“Bez obzira kako će neko od dopredsjednika reagirati učinit ćemo sve da nakon četiri godine vlade u tehničkom mandatu imamo novu vladu, a nama se to stavljalo na teret“, kaže Čović.

Dodao je da SDA ne može prihvatiti činjenicu da su nakon dugo vremena postali opozicija.

Prihvati notifikacije