Život

Dr. Semir Osmanagić: “Ima li šta logičnije nego da se upravo jedni drugima nađemo na usluzi?”

Poznato je da kompleks Ravne posljednjih godina u velikom broju posjećuju ljudi iz svih zemalja bivše Jugoslavije i da se tu osjećaju ugodno, nerijetko zajednički dijeleći trenutke provedene u Visokom.

FOTO: PRINTCSREEN / YOUTUBE / NEVEN KRAJISNIK
FOTO: PRINTCSREEN / YOUTUBE / NEVEN KRAJISNIK
Semir Osmanagić

Sa te strane do sada nije zabilježen niti jedan problem i to je lijepa slika koja ide u svijet. “Mi spajamo ljude, širimo mir među našim narodima i nacijama”, govori između ostalog Osmanagić.

“Ako ćemo dati primjera drugima, u nekim drugim oblastima – kulture, umjetnosti, nauke, sporta, privrede, neka pođu za našim primjerima i živjećemo u sretnijoj sredini. Ne moramo biti u istoj državi, federaciji ili konfederaciji niti uniji, ali napravimo prostor gdje će biti slobodna komunikacija i kretanje ljudi, gdje ćemo nastupati sa dobrim namjerama jedni prema drugima. Jer, mi govorimo isti jezik, imamo gotovo istovjetnu istoriju, tradiciju, kulturu i običaje. Ima li šta logičnije nego da se upravo jedni drugima nađemo na usluzi?”, poručio je glavni čovjek Fondacije “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca”.

Prihvati notifikacije