BiH

Dom naroda PFBiH o ujednačavanju penzija za pripadnike OS BiH

Sjednica Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine zakazana je za danas. Na dnevnom redu je, između ostalog, Prijedlog zakona o ujednačavanju penzija ostvarenih po Zakonu o službi u Oružanim snagama Bosne i Hercegovine, koji bi delegati trebalo da razmatraju po hitnom postupku.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

Delegati bi trebalo da razmatraju po skraćenom postupku i Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o utvrđivanju i ostvarivanju potraživanja građana u postupku privatizacije, Prijedlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o obaveznim osiguranjima u saobraćaju, te Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o konstituiranju novih opština u Federaciji Bosne i Hercegovine i izmjeni područja opština podijeljenih međuentiteskom i međukantonalnom crtom.

Na dnevnom redu je i Nacrt zakona o jakim alkoholnim pićima, Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prostornom planiranju i korištenju zemljišta na nivou Federacije Bosne i Hercegovine, Nacrt zakona o izmjenama i dopuni Porodičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, te Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o vanparničnom postupku i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o pravima demobiliziranih branilaca i članova njihovih porodica.

Takođe, trebalo bi da bude razmotren Prijedlog strategije razvoja turizma Federacije Bosne i Hercegovine 2022-2027. godine, kao i Informacija o aktivnostima u postupku izdavanja Energetske dozvole za izgradnju fotonaponske elektrane “EPHZHB 1” od privrednog društva Javno preduzeće “Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg Bosne” dioničko društvo Mostar, sa Prijedlogom zaključka, Prijedlog odluke o prihvatanju zaduženja po Sporazumu o zajmu između Bosne i Hercegovine i Međunarodne banke za obnovu i razvoj (IBRD) za Projekat unapređenja kvaliteta zraka, te Prijedlog odluke o prihvatanju zaduženja po sporazumu o zajmu između BiH i IBRD-a za Projekat finansiranja razvojne politike zdravstvenog sektora.

Prihvati notifikacije