Region

Dok niko ne reaguje na visoke cijene, narod se tuče zbog onih niskih (VIDEO)

Tuča za jeftinije piliće, stajanje u redovima četiri sata za čokoladu od 50 dinara, otimanje za jeftinije banane, borba za jeftin šećer, samo su neki od prizora koje smo imali priliku da vidimo u posljednjih nekoliko godina u marketima širom Srbije. Najnovije "poprište sukoba" bio je Lidl u Leskovcu.

FOTO: PRINTSCREEN/RESETKA
FOTO: PRINTSCREEN/RESETKA

Jutros je kamerom zabilježena nova otužna situacija u leskovačkom marketu Lidl kada su se kupci, mahom penzioneri, grabili za svinjsku plećku od 400 dinara (6,6 KM) na akciji, pa počeli čak i da skaču jedni drugima na glavu, piše portal Rešetka.

„Stvar je u tome da je ne samo bila jeftinaveć je bilo ograničeno da se može uzeti samo tri kilograma. Ova slika je tužna i pokazuje koliko zapravo ‘dobro’ živimo“, komentariše čitalac koji je i poslao snimak grabeži.

Na drugom snimku se, pored opšte otimačine za jeftino meso, vide i scene kako se međusobno tuku kišobranima.

Nedavno su ljubitelji ćevapa napravili haos u više Lidlovih maloprodajnih objekata po Srbiji, boreći se da dođu do pakovanja po niskoj cijeni.

Udruženi sindikati Srbije Sloga poručili su da bi premijerka Ana Brnabić i Vlada Srbije trebalo da podnesu ostavke zbog ozbiljne socijalne nejednakosti, „jeftinog i bijednog života“ koji se najbolje odslikao u ovom.

„Taj događaj nije nimalo smiješan ili zabavan, kako se prikazuje po društvenim mrežama, već ozbiljno upozorava da je ovaj narod spreman da preduzme očajničke mjere kako bi obezbijedio hranu po nižoj cijeni, jer takav bijes i očaj dovešće do većih sukoba i nasilja u budućnosti“, navodi se u saopštenju, piše N1.

Prihvati notifikacije