Politika

Dodik se na Baniji iznervirao na spomen Bosne: "Kakva Bosna? To je za nas problem veliki. Nemamo ništa od toga"

FOTO: SCREENSHOT / AUTOR: NOVA TV
FOTO: SCREENSHOT / AUTOR: NOVA TV

Srpski član predsjedništva BiH Milorad Dodik u četvrtak je helikopterom stigao u Hrvatskoj, točnije na Banovinu gdje je posjetio tek jednu kuću obnovljenu novcem Republike Srpske. Njegov posjet bio je najavljen policiji, a limuzinom je stigao u Luščane što je popratio Dnevnik Nove TV.

Nakon niza pozdrava i dobrih želja, Dodik se neugodno iznenadio.

“Meni je Bosna zakon. Bosanci, ono prva liga”, rekao je sin domaćina.

“Nema Bosanaca! Kad mi nećemo Bosnu, šta ti hoćeš? Kakva Bosna? Bosna je za nas problem veliki. Nemamo ništa od toga samo imamo problem. Slušaj, u Jugoslaviiji nije moglo Srbi, Hrvati, Muslimani, i onda rasturiš Jugoslaviju, onda natjeraš te iste, Srbe, Hrvate i Muslimane da moraju da žive”, odgovorio mu je Dodik.

Dolazeći ovdje vidim da je ovo tužan kraj. Ovdje je mnogo razrušenih objekata, iz ovog ili onog razloga – kazao je Dodik.

Upitan što je radio kod Putina, Dodik je odgovorio da je dogovorio dobavu plina po cijeni kao i prije rata.

Tamo stvari izgledaju sasvim normalno, sasvim uređeno, nema nikakvih nestašica, ljudi žive, restorani su puni – dodao je.

“Otkrio je i što je rekao predsjedniku Zoranu Milanoviću nakon obljetnice u Jajcu na svom privatnom imanju. Hrvatska ima svoju državu, Srbija ima svoje dvije države – Rebuliku Srpsku i Srbiju prema tome na taj način ćemo se kretati, vidjeti, sarađivati na onim pitanjima na kojima možemo”, rekao je Dodik.

Prihvati notifikacije