Politika

Dodik: Nije kriv Okuka, Mandić laže

Mediji iz RS-a jučer su objavili da je u Trebinju savjetnik Milorada Dodika Branislav Okuka potegao pištolj na biznismena Momčila Mandića.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

Danas se oglasio i predsjednik RS-a koji tvrdi da je “Mandić sve slagao”, te da je “on taj koji je napao više osoba”.

Dodik je na društvenoj mreži X napisao da Okuka u Trebinju nije izvlačio nikakav pištolj, ali osvrnuo se i na “patriotizam”.

“Prosto je nevjerovatno kako su svi dušebrižnici potrčali da povjeruju Momčilu Mandiću, koji je u izjavi za pojedine medije doslovno slagao sve. Da nije tragično, bilo bi komično, jer je sve suprotno od televizijske izjave i medijskog spina. Mandić je sam pod punom materijalnom i krivičnom odgovornošću potpisao. Činjenice su jasne i dokumontovane, Mandić je pokušao da napadne s licem, ili tačnije više njih, Okuku u Trebinju, koji nije izvlačio nikakav pištolj”, tvrdi Dodik.

Verbalni sukob, dodaje Dodik, “imao je za cilj da dokaže Mandićevu moć u namjeri da vršlja po Republici Srpskoj kako on misli da treba i da dijeli pravdu prema svima koji nisu po njegovim mjerilima, ovaj put to nije prošlo, kao što neće ni u budućnosti”.

Apsurdno je, smatra predsjednik RS-a, dovoditi u isti konteks patriotizam Okuke i Mandića.

“Prvi je Republiku Srpsku natopio krvlju kao jedan od ratnih komandanata u Specijalnoj brigadi policije, a drugi je paranoičan i presuđeni kriminalac koji glumi nevinašce. Nije ovo Mandiću prvi sukob s ratnim komandantima. Valjda griža savjesti ratnih profitera dovodi do zamjene teza u mjerilima vrijednosti. Republika Srpska je bezbjedna za sve njene građane i nikakve strukture i sumnjiva lica neće moći to da ugroze”, naveo je Dodik na X-u.

Prihvati notifikacije