Sarajevo

Dječija nedjelja u KS posvećena djeci koja boluju od malignih bolesti

U okviru Dječije nedjelje u Kantonu Sarajevo za 2023. danas je ministrica rada, socijalne politike, raseljenih lica i izbjeglica KS Enda Pavić-Pečenković uručila odluke o dodjeli novčanih sredstava roditeljima djece koja boluju od malignih bolesti, a koji su po Javnom pozivu dostavili prijave.

FOTO: VLADA KS
FOTO: VLADA KS

Također, uručena je i donacija Udruženju Srce za djecu koja boluju od raka koje je u bosanskohercegovačkom društvu prepoznato kao udruženje koje realizira brojne aktivnosti usmjerene na pomoć bolesnoj djeci i njihovim roditeljima.

Istaknuto je da je opredjeljenje tog Ministarstva da sredstva za obilježavanje Dječije nedjelje ove godine u cijelosti budu dodjeljena za pomoć djeci koja boluju od malignih bolesti. Danas je za ovu namjenu izdvojeno 30.000 KM.

Ministrica je navela da ta novčana podrška predstavlja njihov način da pokažu djeci i njihovim roditeljima da su zajedno sa njima i da su im podrška u borbi koju vode za zdravlje svoje dječice. Mi smo uvijek spremni pomoći i naša vrata su vam uvijek otvorena. Uvjerena sam da su sredstva otišla u prave ruke i da će biti iskorištena na pravi način, a da će borba za zdravlje bolesne djece biti uspješna i zato sa ovoga mjesta danas želimo poručiti svima: Sretan možeš biti svijete samo ako je zdravo i sretno dijete – poručila je Pavić-Pečenković, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

Prihvati notifikacije