Jet set

Dino Merlin: Mufta je promijenio moj život

Bh. muzički producent Muradif Brkić umro je jučer u Sarajevu u 76. godini. Čuveni Mufta bio je zaslužan za karijere brojnih na muzičkoj sceni među kojima je i Dino Merlin.

Dino Merlin i Muradif Brkić
FOTO: BOSNAINFO

Pročitajte još

Merlin je o Muradifu govorio u biografskom dokumentarnom filmu “Sredinom”.

Kazao je da nijedna diskografska kuća nije vidjela u njemu neki potencijal, ali da je Muradif odmah rekao da će biti velika zvijezda.

-Međutim, bio je jedan izvanredan čovjek, u pravom smislu producent, bivši muž Hanke Paldum Muradif Brkić, koji je došao u studio u Skenderiju i slušao kako Brano Likić, koji je vlasnik studija, miksa pjesmu “Vremena su kokuzna, a ti si baksuzna” itd. Kad miksaš tada u analognom svijetu to se stalno ponavlja. I Mufta je onako u kožnom mantilu, on je tip Humphrey Bogarta, pitao: “Brane, ko ovo pjeva?” Brano je pokazao ovako jer sam ja sjedio iza. On je izašao i rekao: “Kako se zoveš?” Ja onako zatečen, jer je Mufta bio vrlo poznat u tom svijetu šoubiznisa, kazao: “Dino”. Pitao je: “Ko je pisao ovu pjesmu?” Pa, reko :”Ja”. “I muziku i tekst?”. Rekoh: “Da”. Kaže: “Dođi sa mnom”. I mi u njegov auto. I dođemo ovdje kod “Pivare” gdje su stanovali. Otvori vrata Muradif i kaže: “Hanka…”. Silazi Hanka, koja je tada bila velika zvijezda, Merlin Monro, izrazito lijepa žena, s viklerima, kaže ti ćeš biti velika zvijezda. Štampat ćemo ti 50.000 prvi tiraž “Kokuznih vremena”. Na putu od Skenderije do “Pivare” moj se život promijenio – kazao je Merlin.