Politika

Dino Konaković iz NiP-a isključio Nijaza Musića koji je bio stvarno bezobrazan

Predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković isključio je iz stranke Nijaza Musića, zastupnika u Skupštini BPK Goražde.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

Musić je isključen na zahtjev Kantonalnog izvršnog odbora Naroda i pravde BPK Goražde, zbog grubog kršenja Statuta Naroda i pravde, a posebno člana 29.

“Ovo je zvanično obrazloženje sačinjeno nakon identificiranja niza poteza koji su u suprotnosti sa Statutom Naroda i pravde”, pojasnio je Nezim Alagic, predsjednik Kantonalnog izvršnog odbora u BPK Goražde.

Podsjetio je da je Nijaz Musić sa grupom zastupnika i vijećnika u julu prošle godine pristupio Narodu i pravdi, nakon turbulentnih dešavanja u Skupštini i Vladi BPK-a vezanih prije svega za javno puštanje zvučnih zapisa razgovora pojedinih političkih aktera u kontekstu “trgovine” kantonalnim institucijama (MUP, Kantonalna bolnica) i prijema policijskih službenika do kojeg nikad nije došlo.

Alagić je između ostalog istakao da je Musić bez podrške organa stranke povukao niz poteza za koje nije imao saglasnost stranke, u vrijeme izborne kampanje, ali i kasnije te da je, između ostalog, glasao i za listu SDA prilikom izbora delegata za Dom naroda PFBiH.

“Radi se o pojedincu koji danima pokušava opstruirati promjene i pozitivne procese u BPK-u, loše savjetujući kolegice iz Skupštine nagovarajući ih da raznim besmislenim apelacijama, povlačenjem vitalnih nacionalnih interesa i zloupotrebom drugih poslovničkih i zakonskih mehanizama koče napredak i tranziciju vlasti.To će isto pokušati uraditi i sutra i na svakoj narednoj sjednici u predstojećem četverogodišnjem mandatu”, tvrdi Alagić.

Podsjetimo da je sutra u 12 sati zakazana sjednica Skupštine BPK Goražde na kojoj je planirano imenovanje nove Vlade BPK Goražde.

Prihvati notifikacije