Ako ste propustili isprobati ovaj desert, možete ga napraviti i kod kuće bit će vam potrebni sljedeći sastojci:
500 g svježih jagoda
200 g kreme od pistacija
100 g tamne, mliječne ili bijele čokolade (po želji)
50 g kadaifa
1 kašičica maslaca
Pripremite kadaif
Kadaif sitno narežite. U tavi otopite maslac i dodajte kadaif. Pržite nekoliko minuta na srednje jakoj vatri dok ne postane zlatno-smeđ i hrskav te ostavite da se ohladi.
Pripremite čokoladu
Otopite čokoladu na pari ili u mikrovalnoj pećnici. Kratko je ohladite, pazite da se ne stvrdne – mora ostati tekuća.
Pripremite jagode
Jagode operite i narežite na polovice ili četvrtine, ovisno o veličini.
Složite u čaše
Na dno čaše složite malo jagoda. Prelijte ih kremom od pistacija pa dodajte još malo jagoda i prelijte ih otopljenom čokoladom. Pospite ih hrskavim kadaifom, a po želji dodajte još malo sjeckanih pistacija za dekoraciju.