Ekonomija

Delić i Neziri o saradnji na implementaciji Strategije zapošljavanja u Federaciji BiH

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić sastao se danas sa generalnim direktorom Westminster fondacije za zapadni Balkan Damirom Nezirijem.

FOTO: FMRSP
FOTO: FMRSP

Delić i Neziri razgovorali su o nastavku dobre saradnje između Fondacije i Ministarstva u okviru koje će Westminster fondacija nastaviti pružati podršku resornom ministarstvu na implementaciji Strategije zapošljavanja u FBiH za narednih sedam godina.

Prve aktivnosti na implementaciji Strategije planirane su za januar sljedeće godine kada je planirano da Ministarstvo u saradnji s Westminster fondacijom okupi sve organizacije i institucije koje su neophodne za implementaciju mjera iz Strategije s krajnjim ciljem da se provođenjem mjera iz Strategije zapošljavanja krene u njenu implementaciju u praksi.

Osim o Strategiji, na sastanku se razgovaralo i o podršci Fondacije Ministarstvu u promociji Zakona o posredovanju u zapošljavanju i socijalnoj sigurnosti nezaposlenih zainteresovanim stranama i zastupnicama i zastupnicama u domovima Parlamenta Federacije BiH, saopćeno je iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.