Kultura

Dan otvorenih vrata Akademije likovnih umjetnosti Široki Brijeg

Akademija likovnih umjetnosti Sveučilišta u Mostaru na Širokom Brijegu organizira Dan otvorenih vrata 19. ožujka, s programom koji počinje u 10 sati u Sveučilišnoj galeriji Akademije likovnih umjetnosti.

dani otvorenih vrata
FOTO: SUM

Akademija će biti otvorena za posjete do 16 sati, a događaj je namijenjen svim zainteresiranima, posebno onima koji razmišljaju o upisu na Akademiju likovnih umjetnosti, priopćeno je sa Sveučilišta u Mostaru.

Pročitajte još

Program počinje otvaranjem izložbe studenata, gdje će biti predstavljeni radovi studenata, a također će se dodijeliti nagrade za izvrsnost onima koji su postigli najbolje rezultate tijekom studiranja.

Nakon otvaranja izložbe, predviđena je kratka prezentacija o studijskim programima i uvjetima studiranja na Akademiji likovnih umjetnosti.

Posjetitelji će, također, imati priliku obići studentske klase, gdje će moći razgovarati sa studentima o njihovom radu i pregledati njihove praktične radove izložene u klasama. Pored toga, bit će organizirane radionice na kojima će biti prezentiran postupak izrade vitraja i pripreme kalupa za lijevanje u plemenitim metalima.

Posebna pažnja posvećena je kandidatima koji razmišljaju o upisu na Akademiju. Oni će imati priliku dobiti konkretne informacije o pripremi likovnih mapa za prijemni ispit, kao i stručne savjete za radove koje mogu ponijeti sa sobom.

Ova interaktivna komponenta omogućuje budućim studentima da se bolje pripreme za prijemni ispit i dobiju detaljne smjernice od strane iskusnih nastavnika.

Dan otvorenih vrata omogućuje zainteresiranima da istraže umjetničku atmosferu, upoznaju se s programima i umjetničkim radovima studenata te dobiju važne informacije za svoje buduće obrazovanje na polju likovnih umjetnosti.