BiH

Dan državnosti BiH: Položeno cvijeće na Spomen-obilježje ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva

Osim delegacija, na spomeniku su bili učenici koji su se sjetili najmlađih sugrađana ubijenih u opsadi grada.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

Polaganjem cijeća i vijenaca na spomeniku ubijenoj djeci grada Sarajeva obilježio se Dan državnosti BiH.

Predsjedavajući Predsjedništva Željko Komšić i član Predsjedništva BiH Denis Bećirović su polaganjem vijenaca odali počast ubijenoj djeci Sarajeva pod opsadom.

Grabovica Fikret, udruženje roditelja ubijene djece Sarajeva rekao je kako je u isto vrijeme tužan ali i sretan na ovaj dan.

“Simbol je stradanja najmlađe populacije našeg grada pod opsadom. Ovdje su sada naša djeca, mladost koji će nastaviti borbu za opstanka državnosti. Oni sigurno vole svoje državu. Želim da istaknem da kada se ovdje nađemo, to su pomiješane emocije od beskrajne tuge do ponosa. Zbog tuge jer je visoku cijenu platila najmlđa populacija našeg grada, a ponos što BiH opstaje i sigurno će opstati. Ne razumijem kako neki ne shvataju kako BiH kao okvir nije dovoljna za sve njene građane. Siguran sam da će doći i to vrijeme da odu oni koji blokiraju sve društvene procese”, rekao je Grabovica.

Osim delegacija, na spomeniku su bili učenici koji su se sjetili najmlađih sugrađana ubijenih u opsadi grada od 1992. do 1995. godine, prenosi N1.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO