BiH

ČESTITALI DAN DRŽAVNOSTI NA JEDINSTVEN NAČIN Bišćani postavili zastavu BiH na dno Une

Klub ekstremnih sportova “Spectrum“ Bihać odlučio je na jedinstven način obilježiti 25. novembar, Dan državnosti Bosne i Hercegovine, javlja Anadolija.

FOTO: SCREENSHOT/ANADOLIJA
FOTO: SCREENSHOT/ANADOLIJA

Naime, grupa ronilaca koji djeluju u sklopu Kluba ekstremnih sportova “Spectrum“ postavili su zastavu Bosne i Hercegovine na dno rijeke Une, ljepotice među rijekama, a video ovog događaja možete pogledati OVDJE.

Video sa zastavom na riječnom dnu postavili su na svoju stranicu na društvenim mrežama, što je već privuklo veliku pažnju brojnih građana.

FOTO: ANADOLIJA
FOTO: ANADOLIJA

Bosna i Hercegovina danas slavi Dan državnosti, datum kada je prije 79. godina održano Prvo zasjedanje ZAVNOBiH-a u Mrkonjić Gradu na kojem su donesene odluke o obnovi državnosti Bosne i Hercegovine.

Originalni dokumenti kao što je Rezolucija sa Prvog zasjedanja ZAVNOBiH-a održanog u Mrkonjić Gradu 25/26. novembra 1943. godine, kojom su se Srbi, Hrvati i Muslimani opredijelili za obnovu državnosti Bosne i Hercegovine, te Deklaracija o pravima građana sa Drugog zasjedanja ZAVNOBiH-a održanom 1. juna 1944. godine u Sanskom Mostu samo je dio iznimno važne građe koja govori o historijskim odlukama donesenim u tom periodu za Bosnu i Hercegovinu, a koji se nalaze u depou Arhiva Bosne i Hercegovine

Prihvati notifikacije