BiH

Dan bez automobila u Mostaru: Održana najmasovnija biciklijada

U sklopu obilježavanja "Dana bez automobila" u četvrtak je u Mostaru održana Druga mostarska biciklijada u dužini od osam kilometara sa startom i ciljem na šetalištu Nikole Šubića Zrinskog.

FOTO: FENA
FOTO: FENA

Predsjednik udruge HerzegovinaBike Toni Zorić je kazao kako je ovo najmasovnija biciklijada u Mostaru koja je okupila više od 300 učesnika što pokazuje kako se trend zdravog načina života i korištenje bicikla konačno popularizira među svim generacijama tom gradu.

“Doista su ovo sjajni događaji i zahvalio bih se svim našim pokroviteljima,sponzorima i prijateljima koji na bilo koji nas na bilo koji način podržavaju u našim ciljevima”, kaže Zorić.

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić ističe da je ovo jedna lijepa tradicija koja se treba čuvati i njegovati.

“Mostar drugi put organizira ovu prču, a novost je to da smo prvi put službeno dio velike evropske priče”, kazao je mostarski gradonačelnik uvjeren da će ovo postati tradicija najvećeg grada na Neretvi.

Predstavnik EU ureda u Mostaru Petar Kraljević i predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara Senad Kevelj su poručili da će ovaj događaj u Mostar biti organiziran i u narednim godinama i postati važan dio tradicije toga grada.

Prije biciklijade održana je izložba i mini sajmom bicikla i opreme, gdje su svi posjetitelji mogli besplatno pregledati bicikala, te voziti i testirati neke od novih staza na Rolla aplikaciji.

Također je održana edukacija najmlađih biciklista, a nakon najmasovnije biciklijade kroz Mostar u dužini od osam kilometara, osmišljena je za najmlađe utrka guralica, te nagradna tombola.

U sklopu aktivnosti za subotu je planirana profesionalnu cestovna utrka “Hercegovina Classic” koja će startati ispred tržnog centra Mepass Mall, a utrka se boduje za Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

Prihvati notifikacije