Region

Dačić: Priština će prije da otvori ambasadu na Mjesecu nego u Beogradu

Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da Priština nema, ne može da ima, niti će ikada imati svoje diplomatsko predstavništvo u Beogradu i dodao da će Priština prije otvoriti ambasadu na Mjesecu, nego u Beogradu.

FOTO: SCREENSHOT/RTS
FOTO: SCREENSHOT/RTS

Dačić se oglasio povodom objave na sajtu Ministarstva vanjskih poslova Kosova na kojem se, u rubrici “ambasade” navodi i Republika Srbija.

“U Beogradu su akreditovana 72 strana diplomatsko-konzularna predstavništva na nivou ambasada, koje predstavljaju suverene i nezavisne države, što samoproglašeno Kosovo nije, niti će ikada biti”, rekao je Dačić za Tanjug.

Dodao je da su dvije strane, tokom tehničkog dijaloga koji se vodi od 2008. godine, dogovorile upućivanje oficira za vezu čija su sjedišta u prostorijama delegacija Evropske unije u Beogradu i Prištini.

“Oficiri za vezu nemaju diplomatski status, niti predstavljaju uvertiru za otvaranje ambasada, već imaju zadatak da pomažu u međusobnoj komunikaciji i da nadgledaju sprovođenje postignutih dogovora”, rekao je Dačić.

Prihvati notifikacije