Politika

Crnadak ismijao Dodika: "Što se tiče prijetnji o zabrani djelovanja Tužilaštva BiH na teritoriji RS-a..."

Zastupnik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Igor Crnadak ponovo je komentirao silne izjave i najave predsjednika RS-a i SNSD-a Milorada Dodika.

FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ / RINGIER
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ / RINGIER

“Umjesto stvaranja nove krize i vezanja omče oko vrata RS-u, bolje bi bilo da SNSD usvoji tehničke izmjene Izbornog zakona i spriječi njegovo nametanje. Što se tiče prijetnji o zabrani djelovanja Tužilaštva BiH na teritoriji RS-a, jedini komentar je HAHAHAHAHA. Da nije žalosno, bilo bi smiješno.

Niko više ne vjeruje prijetnjama SNSD-a, ni Sarajevo, ni stranci, a posebno u to ne vjeruje narod RS. Nažalost, izolacija rukovodstva RS sve je veća, dok SNSD nastavlja da ponižava naše institucije”, poručuje Crnadak.

Mnogo je primjera, dodaje on, na navodi neke od njih:

“Na snazi je zakon kojim se formira Agencija za lijekove RS-a. Zbog toga je Šeranić na ‘crnoj listi’, ali Agencije nema i neće je biti. Kao ni Vojske RS. MUP RS ima nalog da uhapsi Schmidta. ‘Turista’ slika selfije po RS, bez ikakvih problema.

Na snazi je zaključak NSRS-a da nema odlučivanja na BiH nivou dok se ne riješi pitanje Schmidtovog imenovanja i Ustavnog suda BiH. SNSD ovo svakodnevno krši (šifra: ‘zgrada za kuma’).

SNSD je davno najavio da će izvesti policiju RS-a na međuentitetsku granicu. Ali, tamo se ništa ne dešava osim njihovih stranačkih okupljanja. Odluke Vlade RS-a i NSRS-a o zabrani djelovanja SIPA-e na teritoriji RS-a na snazi su od 2015. godine, nakon dešavanja u Bosanskom Novom. SIPA najnormalnije djeluje i hapsi po našim gradovima. I tako dalje”, poručuje Crnadak.