Region

Crna Gora: Uhapšena direktorica Agencije za sprječavanje korupcije?

Pripadnici Specijalnog policijskog odjela (SPO) blokirali su jutros zgradu crnogorske Agencije za sprječavanje korupcije, a neki crnogorski mediji objavili su da je uhapšena direktorica te agencije Jelena Perović.

FOTO: MUP CRNE GORE
FOTO: MUP CRNE GORE
Ilustracija

No glasnogovornik Specijalnog državnog tužiteljstva (SDT) Vukas Radonjić kazao da još niko nije lišen slobode.

Pročitajte još

Potpredsjednik crnogorske Vlade za sigurnost, unutarnju politiku, europske i vanjske poslove Aleksa Bečić pohvalio je akciju Odjela specijalne policije Uprave policije i SDT-a te istaknuo kako nema povlaštenih ni kompromisa s osnovnim vrijednostima društva.

“I definitivno, nema nedodirljivih. Ovo uhićenje je jasan signal i poruka da nastavljamo čvrstu ruku pravedne i odlučne države s kojom više nikada neće biti nikakvih igrica i kompromisa”, rekao je Bečić.

Porezna inspekcija izvršila je nadzor crnogorske Agencije za sprečavanje korupcije u sklopu godišnjeg plana, a nalaz je objavljen krajem ožujka. Nakon toga ministarstvo financija je nalaze inspekcijskog nadzora proslijedilo Specijalnom državnom tužiteljstvu koje je formiralo kazneni predmet.

Iz inspekcije su upozorili da je Perović tokom 2023. sama sebi upisivala prekovremene i varijabilne, za što je primila gotovo 13.500 eura, što je bilo protivno Zakonu o plaćama zaposlenih u javnom sektoru, prenosi Radiotelevizija Crne Gore.